Säännöt

Kilpailu on avoin kaikille ja siihen voi osallistua myös aiemmin julkaistuilla kuvilla, sekä kuvilla joilla on osallistuttu muihin kilpailuihin. Kuvien tulee olla osallistujan itse ottamia ja hänellä tulee olla kuviin kaikki oikeudet . Mikäli kuvissa esiintyy tunnistettavia henkilöitä tulee kuvaajalla olla heidän suostumuksensa kuvien julkaisemiseen.

Kisakuvien latausaikaa jatkettu 10.7.2017 asti (klo 23.59)

HOX Instagram kuvakisan kilpailuaika 1.5.-31.8.2017.

Kuusamon Nature Photo palkitsee viisi parasta sarjoissa A ja B. Lasten ja nuorten (C) sarjassa palkitaan 10 parasta ja D ja E  palkitaan yksi. Lisäksi tuomaristo voi halutessaan antaa kunniamainintoja.

Tarkemmat sarjakohtaiset säännöt katso sarjoittain.

Palkituista kuvista tehdään näyttely, joka on esillä Kuusamotalolla 9.–30.9.2017 sekä myöhemmin kiertää Metsähallituksen luontokeskuksissa.

Kilpailuun voi osallistua vain digitaalisilla tiedostoilla netin kautta. Jokaiseen sarjaan voi lähettää maksimissaan 4 kuvaa. Tarkemmat sarjakohtaiset ohjeet sarjojen esittelyssä.

Sarjat

Sarja A: Luomu 

Tähän sarjaan voi lähettää kuvia kaikista luonnonilmiöistä (maisemat, kasvit, linnut, nisäkkäät jne).

Siirry sarjan sivulle

Sarja B: Luonnon taidetta

Sarjaan voi osallistua millä tahansa luontoaihetta esittävällä kuvalla, joka on kameran tuottama yksi tiedosto esim. HDR, päällekkäisvalotus tai kameran liikuttelulla tehty tiedosto. Arvostelussa huomiota kiinnitetään erityisesti ennakkoluulottomaan näkemykseen, kuvan herättämiin mielikuviin, luovaan ilmaisuun ja visuaalisuuteen. Kuvankäsittelyohjelmalla manipuloidut kuvat ei ole sallittuja.

Siirry sarjan sivulle

Sarja C: Lapset ja nuoret 

Sarjaan voi osallistua kaikenlaisilla luontoon liittyvillä valokuvilla. Yläikäraja 16 vuotta (kilpailuvuonna täyttänyt 16), alaikärajaa ei ole.  

Siirry sarjan sivulle

Sarja D: Paras Kuusamossa otettu kuva

Sarjaan voi lähettää vain kuusamolaisesta luonnosta kuvattuja otoksia.

Siirry sarjan sivulle

Sarja E: Paras Metsähallituksen kansallispuistossa kuvattu kuva 

Sarjaan voi lähettää vain kansallispuistoissa kuvattuja otoksia.

Siirry sarjan sivulle

Sarja F: Instagram #luonnonkoordinaatit 

Kilpailuun voi osallistua Instagram-sovelluksen välityksellä, merkitsemällä palveluun ladatut kuvat ja videot "#luonnonkoordinaatit" tunnisteella.

Siirry sarjan sivulle

 

Kuvien säätäminen

Sarjoissa vain peruskuvankäsittely on sallittu (rajaus, terävöitys, sävyjen, valoisuuden säätö, kohtuulliset kuvan osa-alueen säädöt, kennonpölyn ja kohinanpoisto jne.). Kuvan saa muuttaa mustavalkoiseksi tai sävytoonata. Maisemakuvissa panoraamakuvien yhdistäminen, HDR ja terävyysalueen laajennus ovat sallittuja. Sarjaan osallistuvan kuvan tulee kuitenkin olla mahdollisimman luonnonmukainen ja ilmentää kuvaushetken tunnelmaa ja tilannetta. Kuvan muoto on vapaa. Kuvan maksimikoko 3 Mt.

Kilpailuun ei voi osallistua trikkikuvilla tai muutoin manipuloiduilla kuvilla! Ei koske lasten ja nuorten sarjaa. 

Palkinnot

Palkintoja n. 7000 euron arvosta

 Osallistumismaksut

15 €/sarja, 30€/kaikki

HUOMAA: C -sarja on ilmainen 

Huomaa

Osallistumismaksut maksettava (A, B, D ja E) 10.7.2017 mennessä tilille:

Saaja: Kuusamon kaupunki
Danske bank
IBAN: FI56 8000 1800 8610 16
BIC: DABAFIHH
Viite / viesti maksun saajalle: Nature Photo/kuvakilpailu + osallistujan nimi

Kuvien koko, nimeäminen ja lataaminen

Kuvien koko:

Kilpailun kaikkiin kategorioihin voi osallistutaan ainoastaan digitaalisilla tiedostoilla parhaalla jpg-laadulla, joiden pitkän sivun mitta on 1920 pikseliä (leveys tai korkeus), max tiedostokoko 3 Mt. Tiedostot voivat olla digitoituja dioista tai negatiiveista. Jokaiseen sarjaan voi ladata maksimissaan neljä (4) kuvaa. Kilpailukuvat voi ladata vain internetin kautta. 

Kilpailukuvat nimetään:

sarja.kuvan nimi. kuvaajan nimimerkki.jpg  (esim. A.saukko.pellepeloton.jpg). HUOM! jpg merkin jälkeen ei saa laittaa enää numeroita. Jokaisen kuvan metadataan on merkittävä kuvaajan nimi, sähköpostiosoite ja puhelinnumero.

Osallistuminen

Kilpailukuvat ladataan sarjan omalla sivulla. Latausmahdollisuus sulkeutuu sunnuntaina 30.6.2017 klo 23.59. 

HUOMAA: Sarja C on ilmainen!

Orginaalitiedosto

Originaalitiedostoja ei lähetetä kilpailuun osallistumisen yhteydessä. Palkituilta kuvaajilta tullaan pyytämään originaali/ originaalitiedosto viimeistään elokuun alussa viikolla31. Originaalitiedosto tulee toimittaa tuomaristolle viikon sisällä pyynnön lähettämisestä. Originaalitiedosto on alkuperäinen muokkaamaton kameran tiedosto: RAW, DNG, CR2, NEF, TIF jne. Skannatuissa diossa ja negatiiveissa originaali on dia tai negatiivi.  

Lasten ja nuorten C sarjassa originaaleja ei tarvita. 

Tuomaristo

A, B, D ja E sarjat: Olli Lamminsalo (pj.), Paavo Hamunen, Mika Honkalinna, kuvataiteilija Jenni Marttila

C sarja: Koillissanomien raati valitsee 10 parasta, kuvat julkaistaan Koillissanomissa heinäkuussa useasti. Yleisö äänestää oman suosikkinsa.

F sarja valokuvaaja Konsta Punkka ja Ruka-Kuusamo Matkailu ry:n Jussi Saarinen

Kilpailuun osallistuja sitoutuu noudattamaan kilpailun sääntöjä, tuomaristo voi hylätä sääntöjen vastaisen kuvan myös voittajakuvien valinnan ja julkaisemisen jälkeen. Tuomariston päätöksistä ei voi valittaa.

Tulokset

Julkistetaan ja parhaat palkitaan Kuusamotalolla 8.9.2017 klo 17.30.
F-sarjan voittajan julkistaminen 01.09.2017.

Järjestäjän oikeudet kuviin

Kilpailun järjestäjällä on oikeus käyttää palkittuja kuvia veloituksetta Kuusamo Nature Photon tiedotuksessa ja markkinoinnissa painetussa ja sähköisessä mediassa ja kilpailun tuloksista kertovassa kiertävässä valokuvanäyttelyssä. Lisäksi Kuusamo Nature Photo voi veloituksetta näyttää myös palkitsemattomia kuvia kilpailun annista kertovassa multimediaesityksessä, joka esitetään kilpailun voittajien julkistamistilaisuudessa Kuusamotalolla. 

Kilpailun tulokset ja voittajakuvat tullaan julkaisemaan Kuusamo Nature Photon kotisivuilla ja sosiaalisessa mediassa, sekä  eri lehdissä, niiden nettisivuilla ja eri  uutiskanavilla.    

Kilpailukuvia tai niiden oikeuksia ei tulla myymään eteenpäin, eikä kuvia tulla käyttämään kaupallisessa tarkoituksessa ilman kuvaajan erillistä suostumusta.

Tulokset julkistetaan samalla myös sivuillamme www.kuusamo.fi/naturephoto sekä sosiaalisessa mediassa ja laajalti eri tiedotusvälineissä.

Yhteistyökumppanit

kuusamo revontulewebt metsahallitus  okmlogo netti 24  Nikonweb  koillissanomat