Sarja C: Lapset ja nuoret

Sarjaan voi osallistua kaikenlaisilla luontoon liittyvillä valokuvilla, kuvat saavat olla myös manipuloituja. Yläikäraja 16 vuotta, alaikärajaa ei ole.  

Kuvien koko, nimeäminen ja lataaminen

Kuvien koko: Kilpailun kaikkiin kategorioihin voi osallistutaan ainoastaan digitaalisilla tiedostoilla parhaalla jpg-laadulla, joiden pitkän sivun mitta on 1920 pikseliä (leveys tai korkeus). Tiedostot voivat olla digitoituja dioista tai negatiiveista. Jokaiseen sarjaan voi ladata maksimissaan neljä (4) kuvaa. Kilpailukuvat voi ladata vain internetin kautta. HUOM ! Ilmoittautumislomake on täytettävä joka sarjaan erikseen, mihin osallistuu lataa kuvia.

Kilpailukuvat nimetään: sarja.kuvan numero.kuvan nimi. kuvaajan nimimerkki.jpg  (esim. C.1.Nuori karhu.pellepeloton.jpg).( HUOM! jpg merkin jälkeen ei saa laittaa enää numeroita) Jokaisen kuvan metadataan on merkittävä kuvaajan nimi, sähköpostiosoite ja puhelinnumero.

Kuvien säätäminen

Sarjoissa vain peruskuvankäsittely on sallittu (rajaus, terävöitys, sävyjen, valoisuuden säätö, kohtuulliset kuvan osa-alueen säädöt, kennonpölyn ja kohinanpoisto jne.). Kuvan saa muuttaa mustavalkoiseksi tai sävytoonata. Maisemakuvissa panoraamakuvien yhdistäminen, HDR ja terävyysalueen laajennus ovat sallittuja. Sarjaan osallistuvan kuvan tulee kuitenkin olla mahdollisimman luonnonmukainen ja ilmentää kuvaushetken tunnelmaa ja tilannetta. Kuvan muoto on vapaa.

Osallistumismaksu

Ilmainen!

Originaalitiedostot

Originaalitiedostoja ei tarvitse toimittaa 

Yhteistyökumppanit

kuusamo revontulewebt metsahallitus  okmlogo netti 24  Nikonweb  koillissanomat